.

.

How to make a great Chicken Paillard

3/28/17


The other day I put up an Instagram story about our dinner and got so many requests for the recipe.  So here you go!  Your wish is my command!  Well, it's sort of my command, because I'm not actually going to write out a recipe... because I'm too lazy.  Sorry not sorry.  However, I will be as descriptive as possible on just how I make this salad that has become a weekly staple in our house!

It's all about the chicken.  I like to buy boneless, skinless, thinly sliced breast cutlets, but breasts or tenders would work as well.  Whatever chicken you have, the key is to pound it so that it's as thin as can be.  I place my breasts between two sheets of plastic wrap and I pound it with a meat tenderizer, however you can use just about anything: wine bottle, soup can, your fist (this is particularly fun if you have anger issues).      


Next, you need to set up a breading station (of course, you can skip this step if you'd like to just grill your chicken as is, but I like a little crunch to mine).  I use flour, whole wheat breadcrumbs combined with Parmesan, and two egg whites.  IMPORTANT: salt and pepper each bowl.  This will help with developing flavor.  The order for dredging is: flour, egg whites, breadcrumbs.  Get your skillet ready by covering it with olive oil, about 1/4 inch deep, over medium-high heat.  Cook chicken for no more than 3 minutes a side, less if you're using cutlets or tenders.  You'll know when to flip because the bottom of your chicken will become nice and golden.    


As for your salad, anything goes!  Last night I used arugula, cherry tomatoes, sweet yellow peppers, toasted pine nuts, leftover corn, avocado and grated Parmesan.  I make the same dressing almost every time: 1 tablespoon of dijon mustard, 2 tablespoons of white wine vinegar, about 1/4 cup of good olive oil and salt and pepper, all whisked together.  Chicken on the bottom, salad on top, voila!

7 comments:

Karen Richele Burke said...

Looks and sounds delicious and easy, Win Win or wine wine as I like to say

smallcity said...

Can't wait to try it ❤❤

thiet ke nha dep said...

So delicious. I'll make it for my family

nhaxinhcenter.com.vn

J Kellum said...

I made it this evening. So easy and yummy!

Lamiss Ibrahim said...

nice
http://www.kuwait.prokr.net/movers/
http://www.kuwait.prokr.net/

مصطفى شعبان said...

شركة نقل عفش بمكة
عزيزي العميل لا يمكن أن تعرض نفسك إلى مشاكل نقل العفش من إهدار الوقت وأيضا الاستغلال من قبل العمالة العادية حيث أن مع شركة نقل عفش بمكة سوف يتم الحفاظ على كل المنقولات .
شركة تنظيف خزانات بمكة
حياة صحية وخالية من الجراثيم والأمراض هي شعارنا في شركة تنظيف خزانات بمكة ، نعلم جيدا أن المياه من مصادر الحياة ولا يمكن الاستغناء عنها حيث أنها تستخدم في جميع أشغالنا اليومية .
شركة تنظيف بالبخار بالطائف
شركة تنظيف بالبخار بالطائف من الشركات المتخصصة في مجال التنظيف بكل أنواعه فمعنا لا يوجد أي تعب سوف يقع على ربات البيوت أو السيدات التي تعمل بدوام جزأي أو كلي في المنزل حيث أن الشركة توفر عمالة مدربة جيدا على أي نوع من عمليات التنظيف فلا داعي إلى تشغيل العمالة بدوام كامل ونحن نقع على بعد خطوة واحدة منك .
شركة تنظيف بالبخار بجدة
عندما ترغب في الحفاظ على المفروشات من التلف فأن أفضل اختيار هي شركة تنظيف بالبخار بجدة حيث أن الشركة تعمل على تنظيف الأرضيات من الأوساخ الملتصقة دون أن يتم التخلص من طبقة خفيفة من الأرضيات فقط البخار وحدة يعمل على إزالة الأوساخ بسهولة .
- كل من يرغب في تنظيف الكنب مرة شهريا يمكن التواصل مع شركة تنظيف بالبخار بجدة .
- نقوم أيضا بتنظيف الحوائط وتنظيف السجاد والموكيت بالبخار .

مصطفى شعبان said...

افضل شركة تنظيف خزانات بمكة
افضل شركة تنظيف خزانات بمكة هي الاختيار الأمثل في التخلص من رواسب الخزانات ، إذا كنت عزيزي العميل تشعر بأن طعم المياه من الصنبور غير جدية ويوجد بها أثار للمعادن وأيضا لها رائحة ولن غير طبيعي فأن الأفضل التواصل مع شركة تنظيف خزانات بمكة .
شركة تنظيف بمكة
وداعا لاستخدام الفرشاة والمواد الكاوية في تنظيف الأرضيات فمع شركة تنظيف بمكة سوف يتم التخلي عن جميع الطرق القديمة في عمليات التنظيف حيث أن الشركة تقوم بالاطلاع الدائم على احدث الطرق العالمية في عمليات التنظيف.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

siriously delicious All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger